envelope phone location
EUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI

Katodna zaštita ukopanih i uronjenih metalnih konstrukcija = sigurnost i zaštita životne sredine

Na ukopanim i uronjenim metalnim konstrukcijama korozija čini ogromne štete usprkos mnogim vrstama zaštitnih premaza (boja) i izolacijskih prevlaka.

Kako korozijska oštećenja narušavaju sigurnost eksploatacije metalnih konstrukcija, zaštita od korozije pomoću katodne zaštite, predstavlja imperativ održavatelja i vlasnika takvih konstrukcija.... pročitajte više

14. HRVATSKI SEMINAR O TLAČNOJ OPREMI

14. seminaru o tlačnoj opremi, održan je 25.05.2017. u Kongresnom centru ‘Antunović’ Zagreb, a okupio je više od 200 stručnjaka koji na bilo koji način u svojem svakodnevnom radu dolaze u doticaj s opremom pod tlakom.

Predstavnici tvrtke PA-EL održali su predavanje na temu Katodna zaštita na tlačnoj opremi s aspekta povećane sigurnosti.

MEĐUNARODNI ZNANSTVENO-STRUČNI SUSRET STRUČNJAKA ZA PLIN

Već tradicionalno, u Opatiji, u organizaciji Centra za plin Hrvatske d.o.o. i Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji od 2. do 5. svibnja 2017. održao se 32. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin.

Trodnevna međunarodna plinska konferencija i izložba, jedna od najvećih u Jugoistočnoj Europi, okupila je oko 600 renomiranih stručnjaka i menadžera iz oko 260 tvrtki, organizacija i institucija iz područja energetskog i plinskog gospodarstva Republike Hrvatske i dvadesetak zemalja Europe i svijeta.

Tvrtaka PA-EL prisustvovala je kao izlagač s preko 100 vlastitih proizvoda i opreme za katodnu zaštitu, kao i ostalih usluga u projektiranju, montaži i u održavanju.

O nama

PA-EL je moderno, inovativno i učinkovito hrvatsko poduzeće koje projektira, gradi, proizvodi opremu i održava sustave katodne zaštite i elektroinstalacija.

Pročitajte više

Proizvodi

PA-EL vam može pružiti svu potrebnu opremu za izgradnju sustava katodne zaštite. Na jednom mjestu možete naručiti transformatorske / ispravljačke jedinice (ručno i automatsko upravljanje), FeSiCr, Mg, Zn i Al anode, MMO cjevaste i žičane anode, referentne elektrode, polarizacijske ćelije, kabele, metalurški koks, poliester / čelične ormare i ormariće za mjerna mjesta, softver i SCADA sustav za katodnu zaštitu i za odorizacijske stanice.

Pročitajte više

NAJAVA MTECH 2017; MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O MATERIJALIMA

REHABILITACIJA SPREMNIKA TOPLINE „PAMETNOM“ KATODNOM ZAŠTITOM
Zlogoa potrebe rehabilitacije spremnika topline napadnutih izrazito jakom korozijom desalinizirane vode odabran je sustav aktivne katodne zaštite. Sustav je pomno dizajniran kao sukus povijesnih podataka, empirijskih tabličnih podataka i fizikalno-kemijskih analiza. U smislu trajnog očuvanja integriteta objekta, katodna zaštita dizajnirana je za čitav životni ciklus. Procijenjujući rizike i imajući u vidu to da je spremnik zatvorena posuda pod povišenim tlakom i temperaturom, gdje zamjena opreme nije opcija a odabir opreme ograničen, te da je životni ciklus idućih 30 godina, uspostavljen je koncept „tri nivoa sigurnosti“. U radu će biti prikazana logika dizajna, rezultati mjerenja u trajnom radu, statistički i matematički dokazi da sustav radi uredno, a osobito mogućnosti u daljnjem razvoju „pametnih“ sustava koji će, u budućnosti, sami statistički obrađivati rezultate pa čak i donositi odluke. (Krešimir Kekez, Dražen Pažameta, Mario Pavlek)

16. Plinarski forum 2017

16. plinarski forum, održan je 23.02.2017. u Zagrebu. Gotovo 250 sudionika skupa moglo je čuti novosti na tržištu plinske i dimovodne opreme i uređaja.
Predstavnici tvrtke PA-EL održali su predavanje na temu Katodna zaštita cjevovoda i utjecaj iste na održavanje sigurnosti transporta, skladištenja i distribucije plina.

Usluge

Istraživanje i razvoj, katodna zaštita, projektiranje i nadzor elektroinstalacije u prostorima ugroženim eksplozivnom atmosferom, elektroinstalacije, mjerenje i ispitivanje kvalitete električne energije, ispitivanje ispravnost električnih instalacija

Pročitajte više

Istraživanje i razvoj

Istraživanje i razvoj temeljni su oslonac konkurentnosti PA-EL-a na domaćem i susjednom tržištu. Stalno ulaganje u razvoj vlastitih tehnologija i njihovu primjenu u proizvodnji i građenju omogućilo je održavanje razine kvalitete ključnih proizvoda i usluga koji se koriste u sustavima katodne zaštite i elektrotehničkih instalacija, a sve u skladu sa zahtjevima kupaca i ukorak sa svjetskim standardima.

Pročitajte više