PA-EL

vodeća tvrtka u Hrvatskoj i regiji u području projektiranja, proizvodnje opreme, izvođenja i održavanja sustava katodne zaštite za ukopane čelične cjevovode i spremnike, armiranobetonske konstrukcije, offshore konstrukcije i brodove te druge specifične čelične konstrukcije/građevine

Novosti

Specijalizirani Seminar "Katodne Zaštite" u HDZaMa 2019.

U Zagrebu 16.04.2019. u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu materijala (HDZaMa) održan je specijalizirani seminar za katodnu zaštitu.
Seminaru su prisustvovali stručnjaci iz područja održavanja i mjerenja na sustavima katodne zaštite iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i iz Srbije.
Predavači su bili; Dragutin Juraj, dipl.ing,-predsjednik HDZM-a, s temom „Propisa za čelične konstrukcije i označavanje proizvoda sa CE znakom“ , profesori Vinko Šimunović i Ivan Stojanović s temom „Šteta od korozije i pojavni oblici“, profesorica Vesna Alar s temom „Osnove katodne zaštite“, prof Sanja Martinez s temom „Projektiranje katodne zaštite i norme za katodnu zaštitu“, Vjera Marić, dipl.ing, s temom „Katodna zaštita čeličnih konstrukcija u moru“, Krešimir Kekez, dipl.ing. s temom „Projekta katodne zaštite Pelješkog mosta“, te Stjepan Pavliša, ing.el. s temom „Projektiranje i sigurnost u sustavima katodne zaštite“.
Posebnost seminara bila je zadnja tema koja je obuhvatila postupke mjerenja sigurnosti i parametara katodne zaštite na cjevovodima uz demonstraciju mjerne opreme i programa mjerenja i ispitivanja na sustavima katodne zaštite tvrtke PA-EL d.o.o.
Postupke mjerenja i primjena mjerne opreme tvrtke PA-EL, kao i primjena pripadajućih normi, prisutnima su prezentirali predstavnici PA-EL-a; Dražen Pažameta, dipl.ing, Krešimir Kekez dipl. ing i Stjepan Pavliša dipl.ing.

EUROCORR 2018 U KRAKOWU

Tijekom konferencije EUROCORR 2018 koja se ove godine održala u Krakowu, dva rada vezana za tvrtku PA-EL su predstavljena; REHABILITACIJA SPREMNIKA TOPLINE NAPREDNOM KATODNOM ZAŠTITOM (K. Kekez) i DINAMIČKE DC INTERFERENCIJE NA CJEVOVODIMA UOČENE SIMULTANIM MULTIPARAMETARSKIM TERENSKIM MJERENJIMA, FREKVENCIJSKIM PRIKAZOM TE CROSS WAVELET ANALIZOM (S. Martinez). Ukupno, konferencija se pokazala kao dobra prilika za razmjenu iskustava profesionalaca u industriji.

TLAČNA OPREMA 2018. – 15. HRVATSKI SEMINAR O TLAČNOJ OPREMI

24. svibnja 2018. u kongresnom centru „Antunović“ održan je 15. po redu Hrvatski seminar o tlačnoj opremi u organizaciji tvrtke Energetika marketing i Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO), te je ponovno okupio velik broj sudionika koji su u svojem svakodnevnom radu na bilo koji način povezani s opremom pod tlakom, njih oko 170.
Predstavnici tvrtke PA-EL održali su predavanje na temu „Održavanje i provjere ispravnosti sustava katodne zaštite na ukopanim čeličnim posudama pod tlakom“.

33. MEĐUNARODNI ZNANSTVENO-STRUČNI SUSRET STRUČNJAKA ZA PLIN, OPATIJA

Od 09. do 11. svibnja 2018. u organizaciji Centra za plin Hrvatske d.o.o. i Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) u kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji održan je 33. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin. Trodnevna međunarodna plinska konferencija i izložba jedna je od najvećih godišnjih okupljanja stručnjaka za plin u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Okupila je više od 600 sudionika iz 22 države Europe i svijeta.
Skupu su nazočili stručnjaci za plin i energetiku, menadžeri vodećih europskih energetskih kompanija, znanstvenici s uglednih hrvatskih i europskih sveučilišta, predstavnici transportera, dobavljača, opskrbljivača, proizvođača i distributera plina, kao i predstavnici velikih industrijskih potrošača plina te proizvođača i zastupnika plinske opreme iz zemlje i inozemstva.
Tvrtka PA-EL prisustvovala je kao izlagač s preko 100 vlastitih proizvoda i opreme za katodnu zaštitu, kao i ostalih usluga u projektiranju, montaži i u održavanju.