PA-EL

vodeća tvrtka u Hrvatskoj i regiji u području projektiranja, proizvodnje opreme, izvođenja i održavanja sustava katodne zaštite za ukopane čelične cjevovode i spremnike, armiranobetonske konstrukcije, offshore konstrukcije i brodove te druge specifične čelične konstrukcije/građevine

Novosti

AUTOMA 2020: Smart Grid Days

Prošli mjesec PA-EL je sudjelovao na vrlo zanimljivoj konferenciji Automa Smart Grid Days 2020 kao i na radionici organiziranoj od strane grupe katodne zaštite NACE Italija. Naš rad naslovljen kao “Pregled i poboljšanja sustava katodne zaštite na grupi plinskih platformi nakon provedene dijagnostike” predstavljen je od strane našeg eksperta Krešimira Kekeza.

Mapiranje korozijskog zaštitnog potencijala čelične armature na Pelješkom mostu

LNG Hrvatska

PA-EL sudjeluje u izgradnji LNG terminala na otoku Krku koji slovi kao najvažniji energetski projekt koji je u Hrvatskoj realiziran u proteklih dvadesetak godina i svojim bi operativnim radom sa početkom od 01.01.2021. godine trebao otvoriti brojne i značajne nove prilike za razvoj hrvatskog tržišta plina i gospodarstva u cjelini. Prilikom izgradnje LNG terminala PA-EL je dobio zadatak izraditi kompletan sustav katodne zaštite koja je ovog trena u završnoj fazi. Sustav koji je jučer uspješno bio podvrgnut pred-puštanju u pogon dijeli se u 4 faze:

  • katodna zaštita podmorskih pilota
  • katodna zaštita otpremnog plinovoda
  • unutarnja katodna zaštita spremnika vode
  • katodna zaštita podnice spremnika vode

Izrazito smo ponosni što smo dio ovog posebno važnog projekta za Hrvatsku.

Most Pelješac - Faza izgradnje naglavnica pilota je završena

Montiran je i zadnji distancer anoda na Pelješkom mostu! Prošlo je 14 mjeseci of početka postavljanja opreme za katodnu zaštitu unutar oplata naglavnica pilota budućeg mosta. Više od 83000 distancera, 25 kilometara MMO trakaste anode i 1.7 kilometara titanske spojne trake postavljeno je na ukupno 10 naglavnica pilota. Ovaj veliki pothvat uspješno je odrađen zahvaljujući brojnim tehničarima na terenu, voditelju radova kao i projektnom i inženjerskom timu.

NAPEC 2020 odgođen do rujna

Vrijeme održavanja sajma NAPEC (North Africa Petroleum Exhibition & Conference) se pomiče za rujan zbog potencijalnog rizika za eksponencijalno širenje corona virusa (COVID-19) tijekom masovnih javnih okupljanja. Novi raspored održavanja NAPEC-a je trenutno predviđen za period od 6. do 9. rujna u Međunarodnom kongresnom centru Oran u Alžiru.

NAPEC 2020

Posjetite nas ove godine prilikom NAPEC sajma! NAPEC (North Africa Petroleum Exhibition & Conference) najveća je i najutjecajnija međunarodna izložba i konferencija u sektoru ugljikovodika i energetike u Africi i Sredozemlju, posvećena sjevernoafričkom tržištu i mjesto je za razvoj, rast i upoznavanje profesionalaca u industriji koji dolaze iz cijelog svijeta. NAPEC će se nalaziti u Međunarodnom kongresnom centru Oran u Alžiru, a bit će održan od 15. do 18. ožujka.

Izgradnja Pelješkog mosta

U Hrvatskoj se gradi Pelješki most, čija je svrha postignuti teritorijalni kontinuitet Republike Hrvatske; to jest, povezivanje južnog odcijepa sastavljenog od Dubrovačko-Neretvanske županije sa ostatkom Hrvatskog kopna. U projektu se ozbiljno posvetila pažnja planiranju anti-korozivne zaštite tijekom projektne faze te je iz tog razloga katodna zaštita specificirana kao ključna metoda kontrole korozije za: - armaturu u blizini mora, - podmorske pilote. Zadatak dizajniranja i postavljanja katodne zaštite je dodijeljen PA-EL konzorciju.